Marie Costers
Marie CostersManaging Director CodaBox

Zorgt de coronacrisis voor de doorbraak van digitale facturatie in België?

Tussen de start van ‘de metingen‘ in 1993 en 2017 bleef de populariteit van digitale facturatie in België stijgen. In 2017 daalden de cijfers voor het eerst, maar de toepassing van de Europese richtlijnen boog de negatieve trend al snel om. In 2018 bespaarde de Belgische bedrijfswereld zo 118 miljoen euro. Maar met een potentiële besparing van 3,37 miljard blijkt duidelijk dat er nog heel wat groeimarge is. Dankzij initiatieven als DigiCrowd neemt het volume digitale facturen sneltoe. Ook de coronacrisis zal de digitalisering van financiële processen verder versnellen. Minder papier, meer thuiswerk en een slimmere administratie zijn de voornaamste drijfveren.

Lees het volledige blogartikel