Ponto, Isabel 6 en Seven zijn klaar voor PSD2

Wij kondigen met genoegen aan dat de Nationale Bank van België op 3 september onze oplossing voor B2B multibanking, Isabel 6, en haar nieuwe versie Seven een licentie heeft verleend voor diensten voor rekeninginformatie en de initiëring van betalingen.

Na Ponto, dat in februari dit jaar reeds een licentie kreeg, is dit ons tweede product dat een vergunning voor de verwerking van financiële bedrijfsgegevens ontvangt.

Jean de Crane, CEO Isabel Group: “Deze licentie is een erkenning van onze expertise in het beheer van B2B-betalingen, -documenten en -identiteiten. Hoewel wij al sinds 25 jaar vóór de inwerkingtreding van PSD2 een brede waaier van opties voor manuele en automatische bankconnectiviteit aan klanten aanbieden, breiden wij in het tijdperk van PSD2 de scope, de functionaliteit en het bankbereik van onze oplossingen voor multibanking uit, om onze klanten te helpen productiever om te gaan met financiële gegevens.”

“De PSD2-licentie zal bovendien de verdere ontwikkeling mogelijk maken van diensten met toegevoegde waarde voor kmo’s, grote ondernemingen en accountants, en zal de verdere expansie van ons bankbereik naar 50 Europese banken tegen eind 2020 ondersteunen.”

Waarom na 25 jaar een licentie van de NBB?

De nieuwe Europese richtlijn voor betaaldiensten PSD2, die op 14 september in werking treedt, geeft toegang tot de zichtrekeningen van persoonlijke en zakelijke bankklanten. Een onderneming die met de toestemming van de rekeninghouder toegang wenst tot deze gevoelige en vertrouwelijke gegevens, moet een licentie bezitten van de nationale bank van het land waar ze actief is.

Isabel Group heeft een licentie aangevraagd om toegang te krijgen tot rekeninginformatie en om betalingen te initiëren voor twee van zijn producten, Ponto en Isabel 6. Op die manier kan Isabel Group met meer banken werken en een diversere portfolio van oplossingen voor accountants, banken en ondernemingen ontwikkelen.

Isabel-multibanking: feiten en cijfers

  • Opgericht in 1995 door 8 Belgische banken;
  • Isabel 6 verwerkt elke werkdag 7 miljard euro;
  • elke werkdag loggen 50.000 gebruikers van multibanking in;
  • 30.000 bedrijven werken met Isabel 6;
  • dit najaar wordt de nieuwe versie Seven gelanceerd, met een gloednieuwe interface.